Chemikálie patří do speciální dílenské skříně

Chemikálie patří do speciální dílenské skříně
  • Zajímavosti
Chemikálie a hořlavé a jiné nebezpečné látky patří v dílně z důvodu bezpečnosti do speciální skříňky. Konstrukce kovových skříní na chemikálie není definována žádnou normou. Přesto jsou ustálené požadavky, které by tyto kovové skříně do dílny měly plnit.

Technické odvětrávání

Možnost odvětrávání zabrání vytváření jedovatých či výbušných par uvnitř skříňky. Větrání přitom zajišťují speciální nástavce, drátěné dveře nebo větrací otvory na vyztužených dveřích.

 

Dílenská skříň SCH 05B

Skříň na chemikálie má otvory na odvětrání

 

Možnost uložení dokumentace

Dveře pro tyto dílenské skříňky obsahují schránky, kam umístíte dokumentaci. Tu pak v případě použití chemikálie nemusíte složitě hledat. Snižujete samozřejmě také pravděpodobnost, že o dokumentaci přijdete jako v případě, že byste dokumenty někde založili mezi ostatní a skartovali.

 

Záchytné vany

Skříňky slouží k uložení látek ohrožujících vodu. Proto mají záchytné vany, které v případě poškození skladovací nádoby unikající chemikálii zachytí. Platí, že množství uložených látek nesmí překračovat záchytný objem van. Vany s roštem jsou přitom konstruovány tak, aby uložené látky stály na roštu a nijak nezmenšovali záchytný objem vany.

 

Dílenská skříň SCH 05B má záchytné vany

Záchytné vany zachytí unikající chemikálii

 

Bezpečné zámky

Dílenské skříně by měly zabránit tomu, aby se k chemikáliím a jiným nebezpečným látkám nedostal nikdo nepovolaný. Ať už nevědomky nebo úmyslně. Ke standardům patří dvoubodové uzamykání pomocí cylindrického nebo GSB zámku.

 

Skříně na chemikálie