Vybíráme dílenský nábytek do garáže a autodílny

Vybíráme dílenský nábytek do garáže a autodílny
  • Zajímavosti
Pořídit si garáž nebo ne? To je otázka, která motá hlavu všem nadšeným motoristům. Má to smysl? Nestačí parkování před domem?

Pořídit si garáž nebo ne? To je otázka, která motá hlavu všem nadšeným motoristům. Má to smysl? Nestačí parkování před domem? Výhody jsou přitom jasné: auto je chráněné před vandaly, při správném odvětrávaní a při vhodné teplotě také dosáhnete větší životnosti pneumatik. A hlavně: auto vám zbytečně nerezaví.

Samozřejmě i garáž má své ale: těmi je především zejména ve městech nedostatek volných prostorů i stavebních parcel. A vysoké nájmy a ceny vůbec. Patříte k těm šťastným, kteří mají domek s vlastní prostornou garáží? Pak je auto či motorka vaším koníčkem a znamená pro vás víc než jen obyčejný dopravní prostředek.

Pokud je vaše garáž zároveň rovnou malou dílnou nebo servisem, určitě do ní patří i zvedáky, manipulátory či nájezdové plošiny. A také by v ní neměl chybět specializovaný dílenský nábytek. Ušetří vám spoustu práce a starostí, když místo něj budete volit pro dílenské prostředí jen adaptované stoly, skříňky a police.

V šatní skříni máte věci pohromadě

Čím začít? Třeba šatní skříní, do které si pověsíte montérky nebo košili a schováte boty. Pracovní oblečení si tak netaháte domů. A v případě, že se o garáž – dílnu – s někým dělíte, máte všechny své věci pohromadě.

 

Plechové šatní skříně

 

 

Plechová šatní skříň je odolná – kovový nábytek přeci jen snáší dílenský život lépe než dřevěná skříň. Úklid vám usnadní plastová vanička na obuv – jednoduše ji vezmete a vytřepete venku před garáží.

Dílenský stůl – ponk – unese i malou motorku

Dílenský ponk je základem každé autodílny. Jeho masivní konstrukce ze železa a z bukové spárovky unese nejen těžký svěrák a zvládne hrubší zacházení (není to rýsovací prkno do kanceláře).

 

Dílenské stoly a pracovní ponky

 

Pro vaši představu: i nejjednodušší ponky unesou půl tuny. Na dílenský stůl snadno umístíte i dílenské skříňky či pod něj dáte kontejnery. Protože při práci je třeba mít ve všem řád a pořádek.

Dílenské skříňky vám ušetří práci

Taky nemáte rádi, když pořád něco hledáte? Nebo si ničíte záda, když se zohýbáte pod dílenský stůl pro spadené součástky? Nástroje a součástky, které potřebujete mít vždy při ruce, pojmou dílenské skříňky.

 

Dílenské skříňky a q systém

 

 

Využijete v nich každý cm prostoru, protože nářadím osadíte i dvířka. Díky chytrému vynálezu, který se jmenuje Q systém. A na velké věci – třeba na díly rozebrané motory budou stačit regály.

Regály – variabilní, praktické, odolné

Krabice a třídiče se součástkami, boxy se šroubky a maticemi, náhradní díly, motory, co čekají na opravu, šanony s výkresy a plány… Vše v dílně zabírá místo, kterého není nikdy dost. Kovové regály a police jsou natolik variabilní a stavebnicově upravitelné, že si je uzpůsobíte pro potřeby své garáže nebo dílny.

Práce v dílně nebo garáži nese specifika. Usnadněte si jí a vyberte si specializovaný dílenský nábytek.

 

Dílenský nábytek >>>