Šatní skříňky – jaké máme a jak je využít?

Šatní skříňky – jaké máme a jak je využít?
  • Zajímavosti
I šatních skříněk je několik typů, a proto pokud se rozhodujete, které vybrat, nejdřív je třeba se zamyslet nad tím, kam skříňku umístíte a k čemu ji budete využívat.

Šatní skříňky mají totiž všestranné využití, a to sice na sportovištích, na pracovištích, pro hasiče a stejně tak se dají využít i v dílnách k ukládání čistého oblečení.

Vnitřní vybavení skříněk tvoří standardně polička a tyč, na kterou lze pověsit ramínko. Uzavření a zabezpečení plechových šatních skříněk typicky spoléhá na visací zámek připevněný na kovová oka. Šatní skříně se vyrábí buď svařované, anebo sestavné, které jsou dodávány rozložené na části.

Plechové šatní skříňky

Skříňky do šatny můžete podle potřeby zakoupit buď jedno- až trojdílné. V takovém případě se jedná o klasické plechové šatní skříňky, které najdete ve školách apod. Disponujete-li ovšem pouze omezeným prostorem, přijdou vhod tzv. úsporné šatní skříně, které vídáme např. na koupalištích. Velikostně je lze přirovnat ke klasické skřínce, nicméně je rozdělena na dvě části a mohou ji proto využít dva lidé zároveň.

šatní skříňka

Potřebujete-li ušetřit prostor, využijte úsporné šatní skříňky

Skříňky do šatny

V šatnách, a to především v těch, které náleží ke sportovištím, se často využívají plechové šatní skříňky se zabudovanou lavičkou. Je to vhodné zejména pokud se v prostoru nenachází jiný nábytek, na který je možné si odložit osobní věci při převlékání. Kromě jednoduchých jsou součástí našeho sortimentu rovněž dvojité anebo trojité šatní skříňky s lavičkou.

šatní skříně

Plechové šatní skříňě včetně lavičky se pořizují nejčastěji na sportoviště

Pracovní šatní skříňky

Vedle sportovního zázemí vzniká také potřeba pro pracovní šatní skříňky. V takovém případě se nejčastěji využívá klasických skříněk s jednoduchým zamykáním. Pro snadnější úklid frekventovaných šatních prostor se však vyplatí pořídit si typ šatních skříněk, které neleží na zemi, ale na nožkách. Díky tomu můžete snadněji udržovat podlahu v čistotě.