Jak vybrat vhodnou kartotéku

Jak vybrat vhodnou kartotéku
  • Zajímavosti
Kartotéka je vhodným nástrojem k uspořádání papírových dokumentů. Nejčastěji se používá kartotéka do ordinace lékaře, odkud ji také všichni známe v momentech, kdy sestřička hledá naši kartu.

 

Registratura (jak se rovněž katotéky nazývají) není ovšem jen výsadou ordinací – lze ji pužít běžně i ve firmách a na úřadech.

Díky kartotéce si můžete snadno uspořádat a seřadit všechny potřebné dokumenty, což vám rozhodně urychlí a usnadní práci při vyhledávání a orientaci v nich. Kvalitní kartotéka se pozná díky určitým vlastnostem. Vnější část je tvořena plechovou ocelí, díky čemuž je kartotéka zakoupená u nás velice pevná a na povrchu je upravena barevným práškem. Díky takovému povrdchu se snadno udržují a omývají, nemusíte se tedy bát, že by se povrchu odřel nebo jakkoli jinak poškodil běžnými vlivy.

Kovová kartotéka

Kovová kartotéka je pevná a odolná a její nosnost se pohybuje v řádech až několika desítek kilogramů – ve srovnání se starými typy, jejichž spodní stěna byla tvořena dřevotřískou, je tohle velký pokrok. Nejprodávanějším typem je kartotéka Kovona G2430.

 



kartotéka

 

Nejoblíbenější kartotéka G2430

 



Lístkovnice nebo i registratury, jak se kartotékám také říká, bývají členěny dle velikostí podle toho, jaký formát složek se do jejich zásuvek vejde. Menší kartotéka disponuje zásuvkami o velikosti A5, nejčastěji prodávaným modelem je kartotéka pro formát A4., v nabídce najdete i A6, které ale nejsou velmi časté.

Funkce kartoték není jen v uložení dokumentů, ale zároveň v jejich zabezpečení. Každá kartotéka je vybavena centrálním zamykáním pro zabezpečení přístupu k dokumentům jen oprávněným osobám. Dalším bezpečnostním prvkem je zábrana proti vysunutí dvou zásuvek zároveň. Lístkovnice si můžete vybrat v několika různých barevných provedeních a velikostech – standardně se prodávají 4 a 3 zásuvkové kartotéky.

Kartotéku, kterou si objednáte, dovezeme až k vám vcelku bez nutnosti montáže.

 

 

Vyberte si kartotéku