Jak vybrat sportovní šatní skříně

Jak vybrat sportovní šatní skříně
  • Zajímavosti
Sportovní skříňky by měly odolat nejen opotřebení, ale i zájmu cizích osob. Uzavření a zabezpečení skříněk typicky spoléhá na visací zámek připevněný na kovová oka nebo na otočné uzávěry.

Provozujete fitness centrum, posilovnu nebo menší sportovní areál? Pak kromě nezbytného vybavení pro tělocvičnu potřebujete i sportovní skříňky do šaten na bezpečné odložení svršků a osobních věci sportovců. Pomůžeme vám je vybrat.

Proč kovové šatní skříně?

Jsou stále oblíbené - především pro svou odolnost a robustnost, díky které vydrží zacházení od návštěvníků, co veškerou energii nenechali na hřišti. A jestli chcete, aby šatna přežila i divoké oslavy po vyhraném utkaní, jiná volba vám ani nezbude. Prostě i v době stále nových umělých materiálů má poctivý kov stále své uplatnění.

Šatní skříň = bezpečí

 Skříňky jsou ale uzamykatelné i cylindrickými zámky (mají až 2 000 kombinací). Uzavírání je ve standardním vybavení jednobodové, ale konstrukce skříní umožňuje osazením tříbodovým uzamykacím mechanismem. Ten jejich odolnost proti násilnému vylomení dveří ještě značně zvýší.

Plechové šatní skříně a jejich typy

Skříňky můžete pořídit jako jedno až trojdílné. V takovém případě jde o klasické plechové skříňky, které najdete třeba i ve školních šatnách. Disponujete-li ovšem pouze omezeným prostorem, přijdou vhod tzv. úsporné šatní skříně. Ty znáte třeba z koupališť. Velké jsou jako klasické skříňka, ale jsou rozděleny na dvě části. Mohou ji proto využít dva lidé naráz.

usporna-skrin

Úsporná šatní skříň vám ušetří prostor: AZ2381

Sportovní šatny často nabízejí jen omezený prostor, kde není místo na další kusy nábytku na odkládání věcí. V takovém případě můžete jako vybavení využít tzv. šatní skříně na lavičce – tedy prostory se zabudovanou lavičkou. Alespoň krátce musíme zmínit i možnost, kdy věci není nutné zamykat ve skříňkách, využití prostých šatnových lavic s háčky.

 satni-skrin-lavicka

Pro šatny, kde je málo místa: šatní skříň A 5040 na lavičce A 7660

Co vše šatní skříně nabízejí

Ve vnitřním vybavení skříněk standardně najdete horní odkládací poličku a tyč na oblečení. Na tyči najdete buď 3 posuvné háčky nebo na ni můžete pověsit ramínko.

Aby skříňka s oblečením dobře větrala, jsou v jejích dveřích proraženy větrací otvory a průduchy. Na její čelní straně najdete také štítek na umístění jmenovky.

Najít skříňku sportovcům může pomoci i odlišení pomocí barev. Sportovní skříňky už dávnou nejsou nevzhledné šedivé krabice. I když je funkčnost a odolnost hlavním hodnotícím kritériem. Červená, žlutá nebo modrá? Výrobci nezapomínají ani na to, aby i šatny vypadaly příjemně.

barevne-skrine

Udělejte si barevnou šatnu: svařené trojdílné skříně A53380

Kde koupit šatní skříně?

Doporučujeme české výrobce - díky jednodušší dopravě vám od nich zajistíme lepší cenu. A snadnější bude taky komunikace. A to jak u případné reklamace, tak při sdílení zkušeností a zodpovídání dotazů.

A jak je to s montáží šatní skříně? Skříňky svařené z několika kusů už další sestavování potřebovat nebudou. Sestavné skříně ale jednoduchou montáž potřebují. S pomocí základního vybavení a návodu vám to však nebude trvat delší dobu než pár minut. A pokud se vám do montáže nechce, zajistíme vám montáž přímo na místě.